EL DOCTOR JOSÉ ALEGRE MARTÍN I LA SÍNDROME DE LA FATIGA CRÒNICA: FETS QUE HAURIEU SABER (10-12-2011)

8/12/2013

emsfc.png

 

Cada setmana rebem emails de persones que han emmalaltit recentment amb la Síndrome de la Fatiga Crònica/Encefalomielitis Miàlgica (SFC/EM) i que han, per diferents vies, arribat a la consulta privada del Dr José Alegre Martín (que també atén a l'Hospital de la Vall d'Hebron a Barcelona) a la Clínica Delfos o en altres llocs d'Espanya.

En aquests emails que rebem, des de fa anys, els nous malalts estan sorpresos per la quantitat de proves que el Dr J. Alegre els demana i, sobretot, pel preu que els cobra per les mateixes. És normal que algú que acaba de ser diagnosticat no tingui el benefici dels anys d'experiència i de la informació que tenim els malalts "veterans".

Per al benefici dels nous malalts, us oferim aquesta informació. Tota aquesta informació que aquí citem està en documents que tenim a la nostra associació que ens han enviat pacients (o expacients) del Dr J. Alegre. Tot ho podem demostrar.

FET NÚMERO 1: El Dr J. Alegre diu als seus nous pacients que les proves que els demana són necessàries per determinar el seu diagnòstic, per a futurs tractaments o per si el pacient ha de recórrer a la via jurídica en relació a la seva assegurança o l'ICAM . Això no és veritat perquè:

a.    El Dr J. Alegre diagnostica la SFC amb els Criteris de Fukuda de 1994 (molt antiquats, ja sobrepassats pels Criteris Canadencs del 2003 i els Criteris Internacionals del 2011). Per diagnosticar amb els Criteris de Fukuda, no es necessita cap prova ni analítica. Això ho va dir en la seva presentació el Dr J. Alegre en l'últim congrés internacional de la SFC a Ottawa, Canadà (IACFS), el setembre del 2011, la qual cosa va sorprendre els experts internacionals presents que no s'imaginaven que a Espanya encara s'utilitzaven els criteris de Fukuda (quan en altres països, fa anys que no s'utilitzen).

b.    Gairebé totes les proves i analítiques que fa el Dr J. Alegre són irrellevants per a qualsevol tipus de tractament (i encara menys rellevants per als que ell recepta, com el famós medicament Lyrica, prohibit per aquestes malalties).

c.    Els advocats experts en la SFC consultats, ens confirmen que les proves i analítiques que fa el Dr J. Alegre no s'utilitzen en els processos legals i jurídics sobre la SFC.

FET NÚMERO 2: Els preus que el Dr J. Alegre cobra als pacients per les proves i analítiques, són astronòmics comparat amb el que ell paga al laboratori a qui mana les analítiques. Vegem uns exemples:

a.     Per una analítica de la RNAsa completa (analítica que no serveix per a res a Espanya en aquest moment), el Dr J. Alegre cobra 750 euros i després ell mana la sang al laboratori Xarxa Labs en Bégica, on li cobren a ell 179 euros. La diferència és de 571 euros (encara traient el preu del servei de missatgeria, és un benefici astronòmic). Tot això ho hem verificat amb el Laboratori Xarxa Labs

b.    Per l'analítica de metalls pesants, el Dr J. Alegre cobra al pacient 350 euros i, en realitat, costa 160 euros.L'analítica per l'intestí el Dr J. Alegre la cobra a 250 euros i costa 68 euros. I per l'analítica dels virus herpes el Dr.J.Alegre cobra 450 euros quan costa 128 euros (ia Espanya un es pot mirar els virus herpes, totes les altres reactivacions virals i tot el sistema immunològic en una sola analítica que costa 190 euros i de la qual el metge que la demana no es porta cap benefici). L'analítica dels virus podria ser d'utilitat si el Dr J. Alegre tractés les reactivacions virals, però no ho fa. I a cap jutge ni cap inspector de l'ICAM ni de cap asseguradora (ni menys els forenses "pagats" per les asseguradores) miren ni fan cas d'aquestes analítiques. Si vols veure el que el Laboratori Xarxa Labs cobra al Dr J.Alegre, pots consultar el document xarxa labs i comparar amb el que t'està cobrant.

c.       Sumem quants euros costa tot el que el Dr J. Alegre demana al pacient en una primera fase:

a.      SPECT Basal 325 euros (part d'això es paga a l'ex cunyat del Dr Alegre, el psicòleg Javier García Quintana). Els SPECTS no tenen cap utilitat per al pacient amb SFC (la tenen per alguns investigadors).

b.      Weisser III (bateria neurocognitiva) a 270 euros, J. García Quintana, de 55 euros.

c.       Prova d'esforç: 110 euros (aquesta prova, com ja es va demostrar en els estudis presentats en el congrés IACFS 2009, no surt alterada en pacients amb la SFC a menys que es faci en tres dies consecutius).

d.      Completa ARN: 750 euros.

e.      Intolerància alimentària 350 euros (quant costa aquesta prova a la teva farmàcia?).

f.        metalls pesants: 350 euros.

g.      Grup de virus de l'herpes: 450 euros

h.      Prova intestí: 250 euros.

i.      Informe del Dr J.Alegre: 140 euros.

j.       Cada viatge: 150 euros.

TOTAL: 3200 EUROS.

I tot en tot això, l'única útil, t'ho podries fer en un laboratori espanyol per 190 euros. I ... el Dr J. Alegre segueix diagnosticant amb els Criteris Fukuda (que no requereixen cap prova ni analítica).

¿Això és una estafa? Deixem que tu, intel · ligent lector / a del nostre web, decideixis tu mateix @. El que és interessant és que els pacients que ens escriuen donant-nos aquesta informació, són persones que fa poc que saben de la SFC i que no estan molt informades encara. Els pacients "veterans, semblen mantenir les seves distàncies de les consultes privades d'aquest metge.

FET NÚMERO 3: L'any 2009, en una reunió amb el Departament de Salut, es van donar proves (en paper) que el Dr J.Alegre, als seus pacients de la pública (Hospital Vall d'Hebron), els donava (escrit no gaire discretament en paper de l'hospital) el seu número de telèfon de la seva consulta privada, pràctica que no és legal, i els deia que els veuria en la privada.

FET NÚMERO 4: El Dr J. Alegre munta consultes privades en petites ciutats espanyoles en les quals no saben de la seva manera de treballar, ciutats en les que demana col · laboració i dóna descompte a l'associació fibromiàlgia-SFC local que fan publicitat per a ell, dient que és "el millor especialista en SFC d'Espanya ". Es pot veure la publicitat que fa per el Dr J. Alegre l'Assocació Trèvol de Puertollano, Ciutat 

El Dr J. Alegre ja va tenir "col · laboracions" similars amb altres associacions que, per raons que no podem demostrar, no van donar fruit. En el cas d'alguna associació catalana, l'associació organitzava competicions benèfiques de mini-golf per a "la investigació del Dr Alegre". La nostra associació va ser convidada pel Dr Alegre a "col · laborar" amb ell de maneres similars i li vam dir que pensàvem que el seu funcionament, a tots els nivells, no era ètic ni ajudava a la gent malalta i que la gent amb la SFC vivim en una situació molt precària econòmicament. Li vam dir directament, per telèfon, quan ens va cridar, que s'estava aprofitant de la gent que menys tenia.

FET NÚMERO 5: El Dr J. Alegre és un dels autors del document del Departament de Salut sobre com tractar la fibromiàlgia i la SFC, llançat el 12 de maig del 2011. En aquest document es diu que cal receptar Lyrica per a la fibromiàlgia (encara que admet que està prohibida per aquest ús per l'Agència Europea del Medicament). Per la SFC no recomana cap prova ni analítica i com a tractament recomana la Teràpia Cognitiu Conductual i l'Exercici Gradual. Per llegir més sobre aquest document, batejat pels malalts com "Document Fibro-Trampa" fes click aquí:http://www.asssem.org/2011/05/nos-quieren-hacer-desaparecer.html

Estimat @ lector / a, és a les teves mans prendre les teves pròpies decisions, informar, informar als teus coneguts que tenen SFC.

Però llegint aquests fets, no et sents indignat @?

Clara Valverde, presidenta Lliga SFC, 6 desembre 2011

 

FONT: LLIGA SFC

 

Comentarios

Lloc web creat el 02-05-2010
per
Eugènia Carbonell Gonell 
© 2014

Llicència de Creative Commons

La imatge i el contingut de La Llàntia de la Gènia estan subjectes a una llicència de Reconeixement-No Comercial-Sense Obres Derivades 3.0 Espanya de Creative Commons

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos