Sanitat adverteix del frau de la magnetoteràpia (23-04-2011)

8/12/2013

magnetoterapia.jpg

L'Agència de Medicaments i Productes Sanitaris detecta pràctiques irregulars i enganyoses en la comercialització d'aquests aparells en diverses comunitats.

 

L' Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) s'han detectar pràctiques de venda "enganyoses" en diferents comunitats relacionades amb la venda d'aparells dirigits a la magnetoteràpia de diferents marques i models per tota la geografia espanyola. "La primera a avisar va ser Navarra a finals de gener, encara que també hi particulars que han advertit aquest frau", ha explicat un portaveu del Ministeri de Sanitat.

En concret, aquestes pràctiques consisteixen en trucades de telèfon, via operador, que ofereixen tècniques de magnetoteràpia per a patologies específiques com lesions i malalties agudes o cròniques, millorar el rendiment intel lectual i físic i fins i tot combatre les arrugues. L'única finalitat és concretar una cita al domicili de la "víctima". El lloc acordat es realitza una demostració de la tècnica objecte de la venda. Les persones que solen realitzar aquestes mostres no tenen qualificació sanitària com informa l'AEMPS. "Estem en contacte amb les diferents comunitats i estem realitzant, també, l'oportuna investigació per verificar que les indicacions que ofereixen els productes s'atenen a la reglamentació i estan certificats", assenyala el portaveu de Ministeri. Aquests productes també s'ofereixen a través d'Internet, premsa o ràdio. "És important assenyalar que en molts casos no es tracta necessàriament d'un problema dels aparells (a l'estil d'un error o una reacció adversa en un medicament), sinó que aquest tipus de productes no poden comercialitzar-se de així, sense supervisió", afegeix.

En alguns casos fins i tot inclouen una recomanació falsa del Ministeri de Sanitat ja que molts no tenen normes d'ús i d'efectes secundaris perjudicials. Quan els aparells de magnetoteràpia s'indiquen a través d'un metge especialista (qui supervisarà el procés en tot moment) per al tractament de malalties o lesions tenen la consideració de productes sanitaris i estan sotmesos al que disposa el Reial Decret 1591/2009 del 16 d'octubre.Han de tenir marcatge CE en l'etiquetatge i instruccions d'ús, acompanyat d'un nombre de quatre dígits que verifica l'avaluació del producte.

La teràpia magnètica o magnetoteràpia és una pràctica de la medicina alternativa que implica l'ús de camps magnètics-imants-estàtics o permanents sobre el cos. Es poden trobar tot tipus de productes, des faixes de neoprè, antifaços, coixinets, polseres o gerres que converteixen l'aigua en magnètica. Prometen curar la hipertensió, la sida o el càncer. AEMPS aclareix que aquests productes no estan exempts de l'aparició de reaccions adverses a "poblacions més sensibles o amb patologia en les quals el seu ús està contraindicat com són les dones en gestació, en nens, patir hemofília o patir greus tumors.

FONT: El País

 


Comentarios

Lloc web creat el 02-05-2010
per
Eugènia Carbonell Gonell 
© 2014

Llicència de Creative Commons

La imatge i el contingut de La Llàntia de la Gènia estan subjectes a una llicència de Reconeixement-No Comercial-Sense Obres Derivades 3.0 Espanya de Creative Commons

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos